3 voordelen van eiwitshakes voor sporters

Ben jij lekker fanatiek aan het sporten? Dan is het belangrijk dat je ook jouw eetpatroon aanpast. Door het sporten verbrand je meer energie en dit zal weer aangevuld moeten worden. Vooral eiwitten zijn erg belangrijk wanneer je fanatiek aan (kracht)sport doet. Deze helpen namelijk bij het herstel van je spieren na een zware inspanning. In deze blog op Cardio-fitness.nl vertellen we je alles over eiwitten en zoomen we in op de voordelen van eiwitshakes voor sporters. Zo haal jij meer resultaat uit je trainingen!

Aminozuren uit eiwitten

Eiwit bestaat uit aminozuren en deze hebben allemaal een functie in ons lichaam. Deze aminozuren zijn betrokken bij o.a. de opbouw van spiermassa, de werking van ons zenuwstelsel en het in standhouden van een sterk immuunsysteem. Om voldoende aminozuren binnen te krijgen is het belangrijk dat je eiwitrijke voeding eet.

Als richtlijn kun je ongeveer 2 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht aanhouden. Let op, deze richtlijn geldt voor krachtsporters. Eiwitten haal je uit zowel dierlijke als plantaardige producten. Denk bijvoorbeeld aan vis, vlees, eieren, zuivel, noten, peulvruchten en soja.

Waarom eiwitshakes voor sporters?

Eiwit is een belangrijke bouwsteen van je lichaam. Het zorgt ervoor dat je spieren en botten sterk blijven en zal ook helpen bij het herstel van blessures. Ook is eiwit een goede energiebron voor je lichaam zodat je kan trainen en sporten met maximale concentratie. Natuurlijk kun je ook zonder eiwitshakes gebruiken aan je eiwitbehoefte komen. Een whey shake is dan ook zeker geen noodzakelijk supplement, maar kan wel een handige toevoeging zijn. Hieronder leggen we je de belangrijkste voordelen van eiwitshakes uit.

Voordelen van eiwitshakes

Uiteraard is het belangrijk om veel te bewegen en goed op je voeding te letten. Eiwitshakes zijn hier een handige aanvulling op omdat deze snel klaar te maken en goedkoop zijn. Je kunt ze eenvoudig meenemen naar je werk of tijdens het sporten en ze zijn bovendien erg lekker! Even wat eiwitpoeder mengen in een shakebeker met water of melk en hup… je shake is klaar om te drinken. Omdat een eiwitshake omgerekend goedkoper is dan vis of vlees, kun je er nog mee besparen ook.

Er zijn veel verschillende soorten eiwitshakes te koop op de markt, maar een aantal voordelen van eiwitshakes voor sporters hebben ze allemaal gemeen:

- Makkelijk je dagelijkse eiwitbehoefte halen
- Goedkoper dan vis of vlees
- Bevat nauwelijks suiker en vet

Dit laatste voordeel van eiwitshakes is perfect wanneer je wil afvallen. Omdat een eiwitshake bijna alleen maar proteïnen bevat en weinig suikers of vet, zijn ze caloriearm. Op deze manier is het voor jou gemakkelijker om onder je dagelijkse caloriebehoefte te blijven. Je krijgt immers niet onnodig extra suiker en vet (en dus calorieën) binnen.

Zoek jij de beste eiwitshake?

Op Voeding-en-fitness.nl vind je reviews over verschillende soorten eiwitshakes en je kunt zelfs een eigen review schrijven. Bovendien vind je hier direct een overzicht van de beste eiwitshakes, gebaseerd op o.a. prijs, smaak, voedingswaarden en gebruiksgemak. Zo weet jij dat je altijd de best geteste eiwitshake kiest voor de juiste prijs.

Je hebt de keus uit plantaardige eiwitshakes, whey eiwitshakes (op melkbasis) en caseïne eiwitshakes met een trage afgifte van aminozuren. Zo kun jij de eiwitshake vinden die het best past bij jouw lichaam en doelen.

Inschijven?

Let's go!