Supplementen voor tijdens en na een dieet

Ben jij druk bezig met afvallen? Dan wil ik allereerst zeggen: goed bezig! Veel mensen willen wel graag wat kilo's kwijtraken, maar willen zich niet toewijden aan een dieet of regelmatige lichaamsbeweging. Behoor jij dus tot de groep die zich wel wilt toewijden, dan weet je dat het volgen van een dieet best lastig kan zijn. Met name in de zomer, wanneer je veel op stap of reis gaat, kan het lastig zijn om je strikt aan je dieet te houden. Gelukkig zijn er supplementen die je zowel tijdens als na het dieet kunnen helpen om af te vallen en de verloren kilo's kwijt te blijven.

Een eiwitshake

Een van de meest populaire supplementen in de sportindustrie: de eiwitshake. Of je nou traint voor een bodybuilding-wedstrijd, enkele kilo's kwijt wilt raken of gewoon aan je dagelijkse eiwitinname wilt komen. Eiwitten bevatten aminozuren, die essentieel zijn als bouwstenen voor het eiwit in onze lichaamscellen. Het is daarom belangrijk voor sporters dat zij voldoende eiwitten binnenkrijgen. Voor mensen die af willen vallen zijn eiwitshakes ook een goede keuze, bijvoorbeeld als lunch. Eiwitten zorgen er namelijk voor dat de insulinegehaltes in je bloed laag blijven. Dit is een essentieel onderdeel van afvallen. Ben je vegetarier? Ook dan zijn er eiwitshakes beschikbaar. Deze worden in veel gevallen gemaakt van erwten eiwit en doen niet onder de kwaliteit van 'reguliere' eiwitshakes.

Vetblokkers

Een ander supplement dat van pas kan komen tijdens het volgen van een dieet zijn vetblokkers. Vetblokkers bevatten namelijk stofjes die ervoor zorgen dat jouw lichaam weinig tot geen vet opslaat, bijvoorbeeld als je een keer een zogeheten cheat meal wilt eten. Ideaal voor tijdens een dieet, maar ook als je na je dieet wat regelmatiger 'slecht' eet.

L-Carnitine

Als laatste is er dan nog L-Carnitine. Deze is met name populair onder de mensen die gewicht willen verliezen. L-Carnitine maakt het namelijk makkelijker voor je lichaam om opgeslagen vet te transporteren en te gebruiken als brandstof voor je lichaam. Je zou dus kunnen zeggen dat het in veel gevallen een essentieel onderdeel is van afvallen. Combineer je lichaamsbeweging en een gezond dieet met L-Carnitine, dan zal je snel resultaten gaan zien.

Inschijven?

Let's go!