Waarom is paaldansen een intensieve sport

Paaldansen: veel mensen hebben toch zo'n hun mening en woordje klaar over deze sport. Ze vinden het ordinair of ze vinden de sport paaldansen enkel geschikt voor strippers. Deze vooroordelen zijn erg jammer omdat paaldansen een enorm zware sport is en je met deze sport echt spieren kan kweken. Het is een sport voor doorzetters, het duurt even voordat je genoeg kracht hebt om jezelf omhoog te kunnen houden in de paal. Oefening baart kunst. Het is een van de leukste sporten om te doen, omdat je ook echt resultaat kan zien en je ziet jezelf ook echt sterker worden en je lichaam strakker worden. Dit werkt extra motiverend. Dit zorgt er waarschijnlijk ook voor dat je het langer volhoudt. Je werkt er hard voor dus het resultaat mag er zijn. Je ontwikkelt niet alleen spieren en kracht, maar ook flexibiliteit en flow. Je trots zal met de week toenemen. Paaldansen is een sport voor jong en oud, iedereen kan het leren met een beetje wilskracht en vastbeslotenheid.

Alle spieren van je lichaam gebruiken

Paaldansen is zowaar een heuse work out. Het is ongeloof zwaar om jezelf in de paal omhoog te kunnen houden, hier heb je namelijk veel spieren voor nodig. Je wordt uitgedaagd om iedere week een stapje verder te gaan door net iets langer in de paal te hangen, of door een nieuwe oefening in de paal uit te voeren. Je doet alle oefeningen namelijk met je volledige lichaamsgewicht omdat je jezelf omhoog moet houden. De zwaartekracht trekt je naar beneden, maar je moet dit zelf proberen tegen te gaan door al je spieren aan te spannen. Je lichaam moet dus flink aan de bak!

Paaldansen: een mix van dans en acrobatiek

Je rekt ook je spieren met paaldansen, omdat je nogal flexibel en lening moet zijn voor paaldansen. Het is namelijk een combinatie tussen dans en acrobatiek (turnen). Ben je dus een stijve hark en heb je weinig souplesse in je lijf? Probeer eens te gaan paaldansen, wellicht worden je spieren wat soepeler.

Ervaar zelf hoe ontzettend leuk paaldansen is bij Glo Entertainment Live en maak nu snel een proefles. Wie weet heb je jouw ware sport wel ontdekt!

Inschijven?

Let's go!