Krijg ik met een basisverzekering een fysiotherapie behandeling vergoed?

Veel mensen denken dat fysiotherapie wordt vergoed uit de basisverzekering. Maar dat klopt niet. Alleen kinderen tot 18 jaar krijgen maximaal 9 behandelingen vergoed, in uitzonderlijke gevallen aangevuld met nog eens 9 behandelingen. Verder krijg je als volwassene alleen een vergoeding voor fysio als je een chronische aandoening hebt. Deze aandoening moet voorkomen op een lijst. In alle andere gevallen komen bezoeken aan de fysiotherapeut voor eigen rekening als je niet aanvullend verzekerd bent. Als je een ongeluk krijgt, een sportblessure oploopt of je wordt getroffen door een aandoening dan kunnen de kosten voor fysio flink oplopen.

Aanvullend verzekeren voor de fysiotherapeut

De basisverzekering vergoedt alleen zaken die tot de basis gezondheidszorg behoren, zoals een bezoek aan de huisarts of basiszorg in het buitenland als je tijdens je vakantie ziek wordt of een ongeluk krijgt. Als je naar de fysiotherapeut moet dan komen de consulten dus voor eigen rekening als je hiervoor niet aanvullend bent verzekerd. Veel mensen weten dit niet en komen dus voor een onaangename verrassing te staan als ze een fysiotherapeut willen bezoeken. Het is dan ook zeker aan te raden om een aanvullende verzekering te overwegen.

Verschillen in aanvullende zorgverzekeringen

Alle zorgverzekeraars in Nederland bieden een basisverzekering aan. De vergoedingen daaruit zijn overal gelijk. Verzekeraars kunnen zich onderscheiden door de aanvullende pakketten. Wat hierin vergoed wordt mogen de verzekeringsmaatschappijen zelf bepalen, evenals de premie die hiervoor wordt berekend. Als je je wilt verzekeren voor fysio is het dus zeker de moeite waard om meerdere verzekeraars te vergelijken voordat je een verzekering afsluit. Je kunt als je dat wilt de aanvullende verzekering bij een andere verzekeraar afsluiten als je basisverzekering. Het kan alleen wel zo zijn dat je niet zomaar wordt geaccepteerd, bijvoorbeeld als je chronisch ziek bent.

Online een goede verzekering voor fysio afsluiten

Wil je een goede en goedkope verzekering voor fysio dan kun je die heel gemakkelijk online afsluiten. In november maken alle zorgverzekeraars hun premies bekend en kun je kiezen bij wie je je wilt verzekeren. Een goede zorgverzekering met fysio kun je vaak al voor een heel scherpe premie afsluiten. Omdat je jaarlijks kunt wisselen van zorgverzekeraar zit je nergens aan vast. Als je het volgende jaar toch een andere verzekeraar wilt dan kun je gewoon overstappen. Let er wel op dat je verzekeraar een contract heeft met de fysiotherapeut die je wilt bezoeken. Als dat niet het geval is wordt er een lagere vergoeding uitgekeerd.

Inschijven?

Let's go!