Fit blijven doe je samen

Om fit te blijven deze tijd lijkt een hele opgave voor veel mensen. Door corona is het lastiger om samen een sport te beoefenen. Terwijl voor veel mensen het samenzijn er juist voor zorgt dat ze gaan sporten. Als je kijkt naar de populariteit van sporten zijn de teamsporten veruit het populairst. Er zijn verschillende manieren om toch samen te bewegen. Hierdoor blijf je zelfs in deze moeilijke tijd nog fit.

Met je gezin

Je spendeert nu al meer tijd met je gezin dan ooit. In ieder geval geldt dit voor veel Nederlanders. In Plaats van dat je er dan voor kiest om samen een film te kijken. Zou je gezellig samen kunnen gaan sporten. Misschien is er een voetbalkooi om de hoek of kan je samen gaan hardlopen. Of kies in ieder geval een sport waar jullie allemaal plezier in hebben. Door samen te gaan sporten blijft het leuk en motiveer je elkaar. Hierdoor hou je het langer vol om regelmatig te bewegen.

Met collega’s

Sommige mensen werken nog met een beperkte groep op kantoor. Als je op kantoor werkt zit je eigenlijk heel de dag op een stoel. Daarom is het fijn om even tussendoor te bewegen. Je kan collega’s vragen om in de pauze even gezamenlijk een wandeling te maken. Ook kun je de leidinggevende vragen om een voetbaltafel aan te schaffen. Een voetbaltafel kopen en neerzetten op kantoor is niet alleen goed voor beweging. Het helpt ook mee aan een goede teamspirit. Dit is dus een win/win situatie. Ook dit kan je even doen nadat je een broodje hebt gegeten. Zo ben je even in beweging. Beweging stimuleert daarnaast ook het brein waardoor je weer effectief aan de slag kan gaan na de pauze.

Op afstand

Ook kun je ervoor kiezen om op afstand met een vriend te gaan sporten. Je kan van alles doen zodat je maar op afstand blijft. Denk bijvoorbeeld aan badminton of tennis. Er zijn verschillende sporten waarbij je niet per se elkaar fysiek hoeft aan te raken. Wees creatief!

Inschijven?

Let's go!