Wetenschappelijk bewezen: het coronavirus bestrijd je met geen gezond voedingspatroon

Het afgelopen jaar waren we in de ban van het nieuwste coronavirus en ook nu – anno 2021 – is er nog niet heel veel zeker over de exit-strategie. Wanneer geeft het virus zich op en gaan we weer terug naar het oude normaal? Belangrijk is in elk geval om zelf en natuurlijk ook je dierbaren gezond te houden. Corona krijgen is echter niet geheel te voorkomen, maar je kunt wel dingen doen om het virus te bestrijden zodat de klachten minimaal blijven. En wat blijkt? Een gezond voedingspatroon kan hier enorm goed bij helpen! IC-artsen spraken al eerder hun zorgen uit over het grote aantal mensen met overgewicht op de intensive care afdelingen van Nederland. Hoe groter het overgewicht, hoe meer kans op ernstige gevolgen van het coronavirus. Daaruit blijkt maar weer hoe belangrijk een goede gezondheid is. Niet alleen nu in de strijd tegen het coronavirus natuurlijk, maar ook gewoon op de lange termijn. Met een gezond gewicht is je lichaam veel sterker en je weerstand hoger, waardoor je simpelweg meer aan zult kunnen. Maar hoe zorg je er nu precies voor dat je gezond blijft eten tijdens de steeds langer durende maatregelen?

Vermijd de supermarkt

Ondanks de langdurige lockdown in Nederland, zien we alsnog dat er enorm veel mensen naar de supermarkt gaan. Soms is het zelfs zó druk dat afstand houden eigenlijk niet mogelijk is. Wie zich zorgen maakt om de gezondheid, kan er dus beter voor kiezen om de supermarkt te vermijden. Toch lijkt dit tegenstrijdig, want hoe kom je anders aan je (gezonde) boodschappen? Hierbij kun je eigenlijk maar één beslissing maken. Iets waar heel veel mensen je de afgelopen jaren al in voorgingen. Namelijk boodschappen bezorgen via Foodmarkt. Je plaatst eenvoudig online je bestelling en deze wordt vervolgens op het door jou gekozen bezorgmoment thuis afgeleverd. Zo hoef je niet zelf naar de supermarkt én heb je altijd gezonde producten in huis om de lekkerste maaltijden op tafel te kunnen zetten.

Meer bewegen

Doordat de sportscholen nu inmiddels al een ruime tijd dicht zijn, merken de meesten ook dat de rek er een beetje uit is. We zitten het grootste deel van de dag op de bank of achter een beeldscherm om thuis te werken. Zelfs een fietsrondje met de kinderen zit er niet in nu ze veel meer thuis zijn en dus ook niet weggebracht hoeven te worden. Een lockdown betekent echter niet dat je niet meer kunt bewegen. In tegendeel zelfs: het kabinet moedigt mensen juist aan om meer in beweging te komen. Volg bijvoorbeeld sportsessies via YouTube, schaf cardioapparaten aan of ga simpelweg een rondje hardlopen of fietsen. Wie nog weinig conditie heeft, kan er ook voor kiezen om iedere dag een lange wandeling te maken. Zorg er in elk geval dat je minimaal 30 minuten per dag in beweging komt. Zo blijf je fit.

Kook zoveel mogelijk zelf

Nu het steeds lastiger wordt om thuis alle ballen in de lucht te houden, zien we ook dat mensen sneller naar makkelijke maaltijden grijpen. Even een kant-en-klare maaltijd in de magnetron gooien of simpelweg iets bestellen. Uiteindelijk kom je enorm veel belangrijke voedingsstoffen tekort en kom je ook in gewicht aan. Op dat moment is het belangrijk om op de rem te trappen en weer zoveel mogelijk zelf te gaan koken. Bestel je boodschappen via https://www.foodmarkt.com, zo heb je altijd gezonde producten in huis en is het aanlokkelijker om snel wat gezonds op tafel te zetten.

Inschijven?

Let's go!