Bewegen met plezier

Iedereen heeft wel zijn favoriete sport die hij of zij beoefent. Het is belangrijk dat je plezier hebt tijdens het sporten. Er zijn aardig wat mensen die alleen sporten omdat ze zich verplicht voelen om fit te blijven. Dit is niet de juiste insteek en hierdoor zal je heel veel moeite hebben om dit vol te houden. Mensen houden het dan 2 tot 3 weken vol en daarna stoppen ze er helemaal mee. Dit is de reden dat het belangrijk is om een sport te beoefenen die jij leuk vindt. Je hoeft niet altijd super intensief te sporten je kan ook fit worden door gewoon te blijven bewegen.

Tafeltennis

Een voorbeeld hiervan is tafeltennis. Tafeltennis wordt niet altijd gezien als een sport maar is zeker wel goed om fit te worden of te blijven. Vooral als je tegen iemand speelt die even goed is waardoor je actief bezig moet blijven. Het fijne aan tafeltennis is dat je het op veel plekken kan doen. Er zijn verschillende tafeltennisverenigingen maar er staat vaak ook een tafeltennistafel in de omgeving. Ook kan je ervoor kiezen om een tafeltennis tafel te kopen.

Fietsen

Bij fietsen denken mensen al vaak aan wielrennen. Maar je kan ook gewoon met je eigen fiets lekker op pad gaan. Er is vast een mooi omgeving in de buurt waar je lekker doorheen kan fietsen. Je hoeft dit natuurlijk niet alleen te doen. Je kan een vriend/vriendin of je partner meevragen om een goed stuk te gaan fietsen. Gezamenlijk sporten is altijd leuker dan in je eentje.

Wandelen

sinds Corona is wandelen steeds populairder geworden in Nederland. Veel sportscholen en verenigingen zijn gesloten. Hierdoor is het moeilijk om aan je dagelijkse portie beweging te komen. Wandelen is dan ideaal als je er niet van houdt om hard te lopen. Het leuke aan wandelen is dat je niet ver van huis hoeft te gaan. Ook kun je bijvoorbeeld in je pauze een kleine wandeling maken. Hierdoor ben je ook even lekker uit huis.

Inschijven?

Let's go!