Tips om leuker af te vallen voor een betere BMI

Wellicht heb je ooit een BMI test gedaan en beviel de uitslag hiervan jou niet. Of misschien vermijdt je juist dit soort testen omdat je stiekem wel weet wat de uitkomst zal zijn. No worries! Met de volgende tips hoef jij je hier niet meer druk over te maken en kun je met een gerust hart jouw BMI berekenen. Wil je als vrouw een nog preciezere meting? Kies dan voor de BMI vrouwen. Afvallen, niet een gedachte waar je meteen van opspringt, of wel? Met de volgende tips kunnen we in ieder geval proberen om het iets leuker te maken.

Diëtist

Misschien heb je het al eerder gehoord, maar een gezond lichaam begint bij je voeding. Voeding wordt namelijk gezien als 80% van het bereiken van jouw droomlichaam. Je kunt nog zoveel trainen als je wilt, maar zolang je dieet niet gezond is, zul je niet jouw gewenste resultaat behalen. Geen idee wat gezond is of wat het beste voor jouw lichaam werkt? Een diëtist kan je helpen met het creëren van een gezond dieet en zal tijdens het proces met je meekijken wat het beste voor jou en jouw lichaam werkt. Zo sta je er niet alleen meer voor.

Personal trainer

Een personal trainer is gespecialiseerd in het helpen van mensen die graag af willen vallen (of aan willen komen). Net als een diëtist zal een personal trainer meekijken naar jouw voeding, maar daarbij komt kijken dat hij / zij een trainingsschema voor jou zal maken. Je kunt een personal dus zien als een soort lifecoach die ervoor zorgt dat jij een gezond leven gaat leven. Omdat trainen met een personal trainer privé is, hoef je je niet te vergelijken met anderen en kun je trainen op jouw wenselijke tempo. Ook is de aandacht persoonlijker, wat misschien wel wenselijk is voor jou.

Vrienden

Last but not least, wat is een betere motivatie dan samen trainen met je vrienden? Waarschijnlijk weet je al van elkaar wat jouw goal is, waardoor jullie elkaar kunnen helpen en supporten om deze doelen te bereiken. Samen kunnen jullie bijvoorbeeld lekkere en gezonde recepten koken. Daarbij voel je waarschijnlijk minder druk om te trainen met je vrienden, wat sommigen mensen kan afremmen om te beginnen met sporten. Of misschien is er juist wel sportieve competitie? Er zijn tegenwoordig meerdere apps waar je jouw vooruitgang kunt meten en delen met vrienden. Wie scoort er het snelst de meeste punten?

Inschijven?

Let's go!